Hopp til hovedinnhold

Søk

12 treff

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Aktiviteter for mestring

    Stages 8–10

    Artikkel

    Aktiviteter som gir mestring

    Planlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kostholdet vårt

    Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av.  Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Nærhet i omsorg og service

    Det kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mineraler og sporstoffer

    Små men viktige næringsstoffer. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Sykdom i skjelett, ledd eller muskler

    Sunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold. 

  • Aktiviteter for mestring

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Planlegging, gjennomføring og vurdering

    Øker muligheten for mestringsfølelse.  Vær i dialog med brukeren. Vær i dialog med brukeren. 

  • Omsorg og service

    Stages 8–10

    Artikkel

    Service og omsorg

    Møt brukeren på en ekte og nær måte.  Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker.  Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting.  Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser.  Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke. 

  • Tverrfaglig samarbeid

    Stages 8–10

    Artikkel

    Helhetlig og tverrfaglig samarbeid

    Tverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Grønnsaker, frukt, bær og poteter

    Matvaregruppen du bør spise mye av.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer.  Beskytter mot skader og sykdom.Beskytter mot skader og sykdom. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kosthold gjennom livet

    Behov og preferanse endres med alderen.

  • Etiske dilemma

    Stages 8–10

    Artikkel

    Hva sier lovverket om etiske prinsipper?

    Noen etiske prinsipper er så viktige at de også står i loven. 

Internet Explorer støttes ikke

Aschehoug univers fungerer kun med en moderne nettleser som for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)