12 treff
-
Kosthold og helse
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Sunt eller usunt?Enkle tips for et sunt kosthold. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse.
-
Aktiviteter for mestring
Stages 8–10
Artikkel
Aktiviteter som gir mestringPlanlegg og tilpass for at hver enkelt skal oppleve mestring.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Nærhet i omsorg og serviceDet kan være vanskelig når fremmede kommer for tett på.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mineraler og sporstofferSmå men viktige næringsstoffer.
-
Helse og livsstil
Stages 8–10
Artikkel
Sykdom i skjelett, ledd eller musklerSunn mat og fysisk aktivitet fremmer et sunt skjelett. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære. Mat er mer enn energi og næringsstoffer.Mat er mer enn energi og næringsstoffer. Enkle tips for et sunt kosthold. Enkle tips for et sunt kosthold.
-
Aktiviteter for mestring
Helse- og oppvekstfag
Artikkel
Planlegging, gjennomføring og vurderingØker muligheten for mestringsfølelse. Vær i dialog med brukeren. Vær i dialog med brukeren.
-
Omsorg og service
Stages 8–10
Artikkel
Service og omsorgMøt brukeren på en ekte og nær måte. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Ekte omsorg i arbeidet med mennesker. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Viktig å være nøyaktig og ha orden på ting. Forebygger og behandler fotlidelser. Forebygger og behandler fotlidelser. Arbeider med hud og sminke. Arbeider med hud og sminke.
-
Tverrfaglig samarbeid
Stages 8–10
Artikkel
Helhetlig og tverrfaglig samarbeidTverrfaglighet og evnen til å se hele situasjonen.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Grønnsaker, frukt, bær og poteterMatvaregruppen du bør spise mye av. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer. Beskytter mot skader og sykdom.Beskytter mot skader og sykdom. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.
-
Etiske dilemma
Stages 8–10
Artikkel
Hva sier lovverket om etiske prinsipper?Noen etiske prinsipper er så viktige at de også står i loven.