Fag
Trinn
Forfatter
Nøkkelord
6 treff
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kostholdet vårtHelsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett. Matvaregruppen du bør spise mye av. Matvaregruppen du bør spise mye av. Viktig kilde til fiberViktig kilde til fiber Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk.
-
Anatomi og fysiologi
Stages 8–10
Artikkel
FordøyelsessystemetBryter ned maten til næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Mineraler og sporstofferSmå men viktige næringsstoffer.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Fakta om proteinEt livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Mat som gir mye protein.Mat som gir mye protein. Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod. En god kilde til proteinEn god kilde til protein
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Grønnsaker, frukt, bær og poteterMatvaregruppen du bør spise mye av. Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer. Beskytter mot skader og sykdom.Beskytter mot skader og sykdom. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.
-
Kosthold og helse
Stages 8–10
Artikkel
Kosthold gjennom livetBehov og preferanse endres med alderen.